Debatavond op 19/2/2019

vlnr Guy Ghysels, Inga Verhaert, Koenraad Vandenbussche, Natacha Waldma, Luc Bentein

“Moet er ook een maximumfactuur komen in het secundair onderwijs ? en kan dit?”

Luc Bentein (rechts) schetste als moderator de problematiek: de schoolkosten zijn te hoog, vele facturen worden niet meer betaald, de kosten zijn zeer verschillend naargelang de studierichting en dat stelt de ouders voor grote problemen.
Inga Verhaert (2de van links) was tot vorig jaar gedeputeerde voor de provincie Antwerpen en bevoegd voor het provinciaal onderwijs. Ze vertelde hoe zij samen met de schoolteams een maximumfactuur heeft ingevoerd voor het secundair onderwijs, weliswaar verschillend per studierichting. Er waren bruikbare voorstellen bij.
Koenraad Vandenbussche (midden), pedagogisch begeleider van het GO!, stelde dat het GO! een memorandum had opgesteld voor de volgende regering met de vraag om een maximumfactuur in te voeren voor het secundair onderwijs en hiertoe de dotatie voor de scholen te verhogen.
Guy Ghysels, Co├Ârdinerend directeur SO, schetste de moeilijkheden om deze voorstellen in praktijk te brengen.  Natacha Waldman (2e van rechts), Schepen van Onderwijs in Oostende volgde ge├»nteresseerd dit debat.

Voor een uitgebreid verslag van deze interessante avond klik hier.

Voor enkele sfeerbeelden, klik hier.